İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen Online Dijital Dönüşüm Mini MBA Programımız, dijital dönüşüm gerçekleştirmiş ya da dönüşüm süreçlerinde, projelerinde yer almış uzmanlar desteğiyle, bir işletmeyi ve sektörü önemli ölçüde dönüştürmek için teknolojik gelişmelerden ve dijitalleşmeden nasıl yararlanılacağını ele almayı hedeflemektedir.
Mini MBA programında amaçlanan, dijital dönüşümü tetikleyen teknoloji trendlerini ve iş modellerini inceleyip, dönüşümün boyutunu analiz ederken; başarılı dijitalleşme örnekleri ile fark yaratan uygulamaları mercek altına almak; dijitalleşme adına kurumsal bir yol haritası ve stratejik bir plan oluşturmak için gerekli adımları katılımcılar ile paylaşmaktır.
Online Mini MBA Programımız size neler katacak?
Program, katılımcılara dijital dönüşüm fikrini keşfetmek, anlamak, deneyimlemek ve mevcut dijital ortamın tam bir resmini görerek işletmelerinin bu çerçevede nerede konumlandığını belirlemek konusunda yardımcı olurken, aynı zamanda bilgi, kültürel farkındalık, liderlik becerileri ve olmak istedikleri yere ulaşmak noktasında kendi stratejilerini oluşturmak için pratik araçlar sağlayacaktır.
Eğitim programı hafta içi 2 gün – günde 2 ders, 13:30 – 17:00 saatleri arasında yürütülecektir
.
1999 yılında Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş, 2006’da Yeditepe Üniversitesi’nde MBA programını tamamlamıştır. İş hayatına 1999 yılında Koçbank'ta başlamış, 2000 – 2003 yılları arasında sırasıyla İktisat Bankası ve Accenture Almanya’da görev yapmıştır. Turkcell’de 2003-2010 yılında yazılım, analiz ve ürün geliştirme ekiplerinde 2010 - 2017 yıllarında ürün- servis geliştirme ve teknoloji ekiplerinde yönetici olarak görev almıştır. 2017 yılında Londra’da Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Trendleri konusunda danışmanlık ve eğitim vermiştir. 2018'den bu yana CTO olarak görev yapmaktadır. Teknoloji Trendleri ile ilgili özetlerini son 7 senedir saglam.org ‘da paylaşmaktadır.
Dr. Umut Kök sal, UK Danışmanlık Kurucusu, Öğretim Üyesi ve Dijital Dönüşüm Danışmanıdır.
25 yıllık mesleki yaşamı akabinde, ülkemiz ve başta Azerbaycan olmak üzere Dünya’nın farklı ülkelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi, Dijital Dönüşüm Stratejileri, Yeni Nesil Teknolojiler, İK’da Yeni Nesil Teknolojiler, Yapay Zeka konularında dersler vermekte ve uluslararası dev şirketlere danışmanlık yapmaktadır. Kendisinin çalışmalar yaptığı sektörler arasında, Telekom, Finans, Bankacılık, Üretim,Perakende, Sigortacılık,Madencilik, Teknoloji,Kamu Sektörü gibi 10’dan fazla sektör bulunmaktadır.
Ülkemizde kendisinin eğitim verdiği kurumlar arasında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yapay Zeka Akademisi, PERYÖN Dijital Akademi gibi alanının önemli kurum ve kuruluşları da yer almaktadır.
Dr. Köksal, Gedik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde Türkçe ve İngilizce olarak Dijital Dönüşüm, İş Yaşamında Yapay Zeka, İş Yaşamında Makine ve Derin Öğrenmesi, İnsan Kaynaklarının Dijitalleşmesi, Blockchain, Robotik Proses Otomasyonu konularında lisans, yüksek lisans ve SEM düzeyinde hocalık yapmaktadır.
Ülkemizin en önemli STK’ların bir tanesi olan GYİAD’ın 17. Dönem Yönetim Kurulu Akademik Araştırmalar Eşbaşkanı olan Dr. Köksal, ülkemiz ve dünya dijital ekosistemine yaptığı çalışmalar ile katkı sunmaya gayret etmektedir. Bu görevi esnasında, Dijital Dönüşüm, Dijital Çeviklik konularındaki makaleleri başta Dünya Gazetesi olmak üzere yerli ve yabancı basın yayın organlarında da yayımlanmıştır. Kendisinin yazmış olduğu ve alanında Dünya’da alanı itibarı ilk kabul edilen HR Marketing: İnsan Kaynaklarına Pazarlama Dokunuşu isimli bir kitabı bulunmaktadır.
Selçuk Tuzcuoğlu İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra, lisans eğitimini İTÜ İşletme Fakültesi İşletme Mühendisliği Bölümünde tamamlanmıştır. Yüksek lisans eğitimlerinden ilkini İTÜ İşletme Fakültesi’nde İşletmecilik alanında, ikincisini de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Turizm Yöneticiliği Bölümü’nde almıştır. 2000 yılında İTÜ İşletme Fakültesi’ndeki eğitimini tamamlayan Tuzcuoğlu, Doktor ünvanını kullanmaya hak kazanmıştır.
20 yıl kadar turizm sektöründe değişik işletmelerde ve görevlerde çalışan Selçuk Tuzcuoğlu, 2007 yılında Bahçeşehir Üniversitesi’nin eğitim kadrosunda görev yapmaya başlamıştır. Pazarlama, Marka Yönetimi, Dijital Pazarlama ve Inovasyon Yönetimi konularında dersler veren Tuzcuoğlu başta Türk Telekom, Turkcell, Akbank, TEB, Alarko, Acıbadem Grubu, Anadolujet, Digiturk, Orhan Holding başta olmak üzere Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde ve KOSGEB’ de eğitimler vermiş ve danışmanlık görevleri üstlenmiştir.
Türkiye'de teknoloji alanında takip edilmesi gereken 20 kişiden biri olarak gösterilen" (*) Ergi Şener, dijital dönüşüm, teknoloji yönetimi ve inovasyon odaklı gerçekleştirdiği çalışmalar ile öne çıkmakta. 2005 yılında Sabancı Üniversitesi Mikro Elektronik Mühendisliği'nden mezun olan Ergi aynı üniversitede Telekomünikasyon ve Yönetim alanında Sanayi Liderleri Programı çift yüksek lisans derecesini tamamladı, halen İşletme alanında doktora eğitimine devam etmektedir.
Kariyerine 2007 yılında, Sabancı Üniversitesi'nin Yatırım Fonu, Inovent destekli New Tone Technology Solutions kurucu ve yönetici ortağı olarak başlayan Ergi Şener, bu şirketin "exit"i sonrasında 2009-2013 yılları arasında sırasıyla Garanti Ödeme Sistemleri’nde CRM yöneticisi, Turkcell'de Yeni Teknolojiler Bölümü'nde Kıdemli Ürün Yöneticisi olarak çalışmıştır. 2013 yılında MasterCard bünyesinde Güney Doğu Avrupa İş Geliştirme ve İnovasyon Yöneticisi olarak çalışmalarını sürdürmüştür. 2014 yılında Metamorfoz adlı Fintech Start-up'ının, 2016'da da Türkiye'nin lider mikro-lokasyon bazlı analitik firmalarından Bonbon Teknoloji'nin kurucuları arasında yer almıştır, ayrıca Hollanda merkezli bir kuluçka merkezi olan IdeaField'in Yönetici Ortağı olarak görev almıştır.
Ergi Şener, kariyeri boyunca geliştirdiği ve yönettiği ürün ve servisler ile "Retail Innovation Award", "Global Telecoms Business Innovation Award", "MasterCard Europe President's Award for Innovation" ve "Payment System of the Year Award" gibi farklı ödüllere layık görülmüştür. Ergi Şener, aynı zamanda Sabancı Üniversitesi ve Bahçeşehir Universitesi Öğretim Görevlisi ve öncü haber sitesi hurriyet.com.tr yazarlarındandır."
* Teknolo 2016 & 2017 araştırmasına göre."
İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ardından yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisli bölümünde tamamladı. Doktora çalışmaları Boğaziçi Elektrik Elektronik Mühendisliği’nde Siber Güvenlik alanında yaptı. Araştırma alanları Bilgi Güvenliği ve Sistem Mimarisi, Bilişim Sistemlerinde Risk Analizi, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri (ISO 27001), Bilgi Teknolojileri Yönetişimi (COBIT, ITIL vb), Bulut Bilişim ve Haberleşme Sistemleri İçin Analog Devre Tasarımıdır.
2013 yılında Yeditepe Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünden mezun olan Yurttaş, 2018 yılında Sabancı Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. 2014 yılında Endüstriyel Tasarım, Mühendislik, 3D Printing hizmetleri üreten infoTRON’da teknoloji danışmanı olarak göreve başlayan Yurttaş halen bu pozisyonda görevini sürdürmektedir.
1994 yılının ocak ayında doğan Kubilay Cebeci, 2013 yılında Tarhan Kolejinden, 2017 yılında da Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliğinden mezun olmuştur. Üniversite ve iş yaşamı boyunca profesyonel ve hobi amaçlı birçok projede yer almıştır. Üniversitede geliştirmiş olduğu iki bacaklı insansı robota ait makale 2017 Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısında yayınlanmıştır. 2 yıldır gömülü sistem ve IOT yazılımcısı olarak çalışmakta olan Cebeci, aynı zamanda Sakarya Üniversitesinde Bilişim Sistemleri yüksek lisansına devam etmektedir.
2000-2005 Yıllları arasında İstanbul Kültür Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği lisans öğretimini tamamlandıktan sonra Yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesinde MBA yaparak tamamladı.
2006 yılında SFS yazılım şirketinde iş hayatına başlayan Sabri Demir 2012 yılında Aksigorta çalışma hayatına devam etti. 2016 yılında RPA teknolojisi ile tanıştı.
Türkiyeki ilk başarılı RPA projesini yaptıktan sonra 100’den fazla firmaya RPA ile ilgili bilgi ve destek verdi. RPA sonrasında sırasıyla chatbot, NLP (Doğal Dil İşleme), ML (Makine Öğrenmesi),Neuro Science teknolojileri ile ilgili projeler yaptı.
2019 yılı sonunda kariyerinde değişikliğe gidip Doğuş Teknolojide çalışmaya başladı ve halen burada RPA yönetici olarak devam etmektedir. Sabri demir RPA Türkiye grubunu kurucusu ve ayrı yöneticisi olarak RPA ve teknoloji meraklarına destek sağlamaktadır.
15 yılı aşan akademik ve profesyonel iş hayatında, finans ve hizmet sektörlerinde faaliyet göstermiştir. 2010 yılından itibaren üniversitelerin lisans ve yüksek lisans programlarında Pazarlama Analitiği, Veri Madenciliği, İstatistiki Analiz alanlarında ders vermiştir. 1983 Ankara doğumludur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunudur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Yöneylem Araştırması dalında doktora derecesi almıştır. Gelir yönetimi ve fiyatlama konusunda tezi ve uluslararası hakemli dergilerde yayınları bulunmaktadır. Farklı bankalarda Pazarlama, Risk, Suistimal Analitiği projelerini yürütmüş, analitik geliştirme ekiplerinin kurulumunda yer almış ve veri bilimi departmanlarında çok sayıda eleman yetiştirmiştir. Bu çalışma arkadaşlarının bazıları halen hizmet sektörü ve reel sektörde yönetici pozisyonlarındadır. Halen, kurucu ortağı oldu Analythinx şirketinde Veri Bilimi ekip lideri olarak çalışmaktadır. Devam eden projelerde, bankacılık, sigortacılık, ulaşım ve telekom sektörlerinde danışmanlık görevini sürdürmektedir.
ODTÜ’de eğitimi tamamladıktan sonra 20 yıldır veri bilimi, araştırma, iş stratejisi konularında çalışıyor. Bir çok üniversite ve kurumda konuşmacı, misafir hoca olarak yer alan Hakan, sırasıyla PRnet, GfK Türkiye, BAREM şirketlerinde yöneticilikler yaptıktan sonra 2015 yılında Wemore I Strategic Disrupters kurucu ortakları arasında yer aldı. Halen bu kurumda İnsan Merkezli Tasarım, Dijital Dönüşüm, CX Stratejileri çerçevelerinde danışmanlık projeleri yürütmektedir.
• Endüstri 4.0
• Endüstri Devrimleri ve Dijitalleşme
• Önceki Endüstri Devrimleri ve Etkileri
• 4. Endüstri Devrimi hangi teknolojilerden oluşmaktadır?
• Bu teknolojiler arasında ilişki nedir? Bu teknolojilerin Dünyada ki kullanım örnekleri nelerdir?
• Eklemeli Üretim
• Artırılmış Gerçeklik
• Simülasyon
• Yatay ve Dikey Entegrasyon
• Endüstriyel Nesnelerin İnterneti
• Bulut Teknolojisi
• Siber Güvenlik
• Büyük Veri, Veri Analitiği
• İK’da Yeni Nesil Teknoloji Ne Demektir?
• Dijital İK Stratejisi ve İşe Alım 2.0
• İK ve İşe Alım 2.0
• İK ve İşe Alım 2.0’ı Şekillendiren Teknoloji ve Koşullar
• İK ve İşe Alım 2.0 İK Departmanını ve Takımını Nasıl Yeniden Tanımlıyor?
• Yeni Nesil İK Departmanları
• Daha İyi İstihdam İçin Sürdürülebilir Dijital Markalaşma
• Öneriler ve Yol Haritası
• Alışverişin Öznesi Müşteri ve Müşteri İlişkilerinin Kısa Tarihi
• Dijital Dönüşüm ve Dijital Müşteri İlişkileri
• Dijitalleşmenin Hızlandırıcısı COVID 19 Sonrası Müşteri Süreçleri
• Ürün ve Promosyon Tasarımı Alanındaki Dönüşüm
• Marka İletişimi Alanındaki Dönüşüm (Sosyal Medya ile İletişim)
• Satınalma Süreçlerindeki Dönüşüm (E- Ticaret Siteleri ve Sosyal Medya ile Alışveriş)
• Ödeme İşlemlerindeki Dönüşüm
• Sevkiyat Alanındaki Dönüşüm (Dronlar ve Robotlarla Sevkiyat)
• Şikayet Yönetimi Alanındaki Dönüşüm
• Müşteri Süreçlerinin Dijital Dönüşümünde Geleceğe Yönelik Beklentiler
• Dijitalleşmeyi destekleyen teknolojiler ve dijital dönüşümün paradigmaları
• Nesnelerin Interneti
• Büyü Veri ve Analitik Çözümler
• Yapay Zeka
• Blokzinciri
• Inovasyon çeşitleri ve dijital inovasyon yönetimi
• Dijital ekonomi, yeni iş modelleri, öne çıkan platformlar
• Paylaşım ekonomisi
• On demand ekonomi
• GİG ekonomisi
• Yapay zekanın gelişimi ve türleri
• Yapay zeka yöntemleri
• Veri ve yapay zeka ilişkisi
• Ülke politikaları bakımından yapay zeka
• Farklı sektörlerde yapay zeka uygulama örnekleri
• Yapay zekada sorunlu kısımlar (Açıklanabilirlik,Bias, Adilik, Sorgulanabilirlik, Hesapverebilirlik)
• Siber Güvenlik Temel Kavramlar
• Yazılım Güvenliği
• Altyapı Güvenliği
• Veri Güvenliği
• İK Uygulamaları
• IOT'nin gelecekteki önemi
• IOT ve Endüstri 4.0
• RPA Nedir?
• RPA teknolojisinin faydaları nelerdir?
• Süreç belirlenirken hangi kriterlere dikkat edilmeli?
• Türkiyede RPA teknolojisinin gelişimi
• RPA teknolojisini ağırlıklı kullanan sektörler hangileri?
• AI ile RPA farkı ya da kesiştiği alanlar nedir?
• RPA in geleceği nasıl görüyorsunuz?
• RPA Dijtal dönüşüm alanindaki yeri nedir?
• Workshop
• Veri Biliminin Süreci
• Veri Bilimci - Veri Mühendisliği farkları
• Supervised ve Unsupervised Learning kavramları
• Veri görselleştirmenin önemi
• Veri Bilimi araçları
• Sektörel Veri Bilimi Uygulamaları
• Değişen Paradigmalar ve bilgi kaynakları
• İnsanı Merkeze Almak
• Tasarım Odaklı Düşünme’nin Çıkışı, temelleri
• Deneyim Tasarımı ve Bilgi üretme araçları
• Veri türleri ve kullanımı
Tarih: 10 Şubat - 25 Şubat 2021
Saat: 13:30 – 17:00
Eğitim Yeri: Online
Ücret: Ücretsiz
Zoom altyapısı kullanılarak yapılacak eğitimde bir gün öncesinden katılımcılarımıza katılım linki gönderilecektir.
Seminer günü, başlama saatinden 10 dakika öncesinden linke tıkladığınızda eğitimin yapılacağı sınıfa girmiş olacaksınız.
https://zoom.us/download sitesinden Zoom programını yükleyebilirsiniz.
İrtibat:
Programa telefonla kayıt alınmamaktadır. Kayıt için lütfen “Kayıt” ile ilgili bölümü inceleyiniz.
E-posta: akademi@iso.org.tr
KAYIT
Web sitemizden on-line kayıt alınmaktadır.