İSO
Dış Ticaret Mini MBA - Online
02.01.2024 - 16.01.2024

İSO Akademi tarafından düzenlenen ve firmaların uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmayı hedefleyen Dış Ticaret Mini MBA programı, hafta içi 2 gün, günde 2 ders, 13:00 - 17:00 saatleri arasında online olarak düzenlenmektedir.

Firmaların uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmak amacıyla düzenlenen eğitim programı, pazarlama, dış ticaret, stratejik yönetim ve benzeri konularda güncel bilgiler içermektedir. Program içerisinde ulusal ve küresel gelişmeler de ele alınmaktadır.

Odamız tarafından yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı projesi kapsamında düzenlenen Dış Ticaret Mini MBA programımıza İSO üyeleri ve bireysel katılımcılar katılabilir. Programımız ücretsizdir.
 
MBA Programımızın 7 eğitim başlığına katılan katılımcılarımız katılım belgesi hakkı kazanacaktır. Katılım belgeleri eğitim sonunda mail ile gönderilecektir.
 

Adres : Online - Zoom

Eğitmenler

Firma Yetkilisi Firma Yetkilisi

I. Stratejik Yönetim ve Planlama

Firma Yetkilisi
Firma Yetkilisi

.

 Muhasebe Finansman ABD öğr. üyesi Prof. Dr. Engin Demirel

II. Türkiye ve Dünya Ekonomisine Bakış ve Kurumsal Finans

Prof. Dr. Engin Demirel
Muhasebe Finansman ABD öğr. üyesi

Engin Demirel, Trakya Üniversitesi’nde Finans Profesörüdür. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. 2005 yılında Trakya Üniversitesi'nden Opsiyon Fiyatlandırması alanında yüksek lisans derecesini ve 2009 yılında Marmara Üniversitesi'nden Muhasebe ve Finans alanında Doktora (Ph.D.) (Sabit Getirili Menkul Kıymetler Portföy Optimizasyonu) derecesine sahiptir. 2014 yılında finans alanında doçent, 2019 yılında profesör olmuştur. Lisans ve Lisans üstü düzeyinde finans dersleri vermektedir. Araştırma ilgi alanları arasında finansal piyasalar ve kurumlar, portföy optimizasyonları, uluslararası finans, Blok Zincir teknolojileri ve Akıllı Sözleşmeler yer almaktadır. Demirel'in yayımlanmış kitapları arasında finansal yönetim, davranışsal finansta yatırımcı önyargıları, portföy yönetimi ve finansal piyasa analizleri bulunmaktadır. 

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Nuray Ekşi

III. Uluslararası Ticari Sözleşmelerin Hazırlanması

Prof. Dr. Nuray Ekşi
Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Prof. Dr. Nuray Ekşi, lisans öğrenimini, 1987 yılında tamamladıktan sonra, 1989 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümünde "Akitten Doğan Borç İlişkilerine Uygulanacak Hukuk Hakkında AT Konvansiyonu" adlı tezi ile yüksek lisansını tamamlamıştır. 1995 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde "Türk Mahkemelerinin Milletlerarası Yetkisi" adlı tezi ile doktora derecesini elde etmiştir. 1999 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde "Yabancı Gemilerin İhtiyati Haczi" adlı çalışması ile doçentliğe atanmıştır. Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Prof. Dr. Nuray Ekşi'nin ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makale ve tebliğleri ve Milletlerarası Özel Hukuk, Uluslararası Ticaret Hukuku ve diğer alanlarda yayımlanmış çok sayıda kitabı bulunmaktadır.

Danışman Mustafa Caner Sevimli

IV. Gümrük Uygulamaları ve İthalat- İhracat Mevzuatı

Mustafa Caner Sevimli
Danışman

Dış ticaret işlemleriyle birlikte Gümrük Mevzuatı konusunda da kendini geliştiren Sevimli, yönetici olarak çalıştığı firmada Gümrük departmanı kurulmasına önderlik yapmış olup, gümrük işlemlerini de firma bünyesinde doğrudan temsilci olarak gerçekleştirmiştir. Dünya Gazetesi’nde 2000 yılında Serbest Bölgeler konusunda ilk makalesini yazmıştır. 2001 yılında İstanbul Hazır Giyim Konfeksiyon İhracatçı Birliklerinde Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur. 2002 yılında araştırma için Çin’e düzenlenen iş seyahatine resmi heyetle birlikte katılmıştır, tespit ve yorumları İTKİB web sayfasında rapor olarak yayımlanmıştır. 2002 yılında yapılan sınavı kazanarak Gümrük  Müşaviri olmaya hak kazanmıştır. 2002 yılından itibaren İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret Bölümünde yüksek lisans eğitimi vermeye başlamıştır. Aynı dönemde İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde uygulamalı olarak yapılan Dış Ticaret Sürekli Eğitim programlarında öğretim görevlisi olarak eğitim hizmeti vermiştir.

Okan Üniversitesi’nde  Uluslararası Ticaret Bölümünde Lisans ve Yüksek Lisans, Kültür Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret Bölümünde Yüksek Lisans, Aydın Üniversitesi’nde Dış Ticaret Sürekli Eğitim Merkezinde Dış Ticaret Eğitimi ve Gümrük Müşaviri adayları için sınava yönelik Gümrük Mevzuatı Eğitimi, Bahçeşehir Üniversitesi’nde  Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin organize ettiği Dış Ticaret Sürekli Eğitim Programında Dış Ticaret Eğitimi, Bahçeşehir Üniversitesi’nin düzenlediği dış ticaret ve gümrük konusundaki eğitimlere firmaların kendi bünyelerinde eğitim vermiştir. İGEME - İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen Dış Ticaret Eğitim Programlarında Dış Ticaret Uzmanı olarak çok sayıda ilde eğitim vermiştir. 2010 yılında Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri olmuştur. 2013 yılından itibaren kendi adına kurduğu firma ile dış ticaret ve gümrük konusunda eğitim ve danışmanlık hizmeti vermeye başlamıştır. Bilirkişi olarak dış ticaret ve gümrük konusunda İstanbul Mahkemelerinde görev almıştır. Halen Türkiye genelinde Ticaret ve Sanayi Odalarında, İhracatçı Birliklerinde, Trakya Kalkınma Ajansı ve diğer sivil toplum örgütlerinde eğitim hizmetleri vermektedir. Eğitim hizmetleri yanı sıra değişik sektörlerde faaliyet gösteren dış ticaret firmalarına; Dış Ticaret, Gümrük, Dahilde İşleme Rejimi ve Yetkilendirilmiş Yükümlü Mevzuatı ve Uygulamaları konusunda Gümrük Müşaviri olarak danışmanlık ve denetim hizmeti vermektedir. İstanbul Hazır Giyim İhracatçı Birlikleri tarafından 35. Yıl anısına Yaşa Boyu Üstün Hizmet Belgesi verilmiştir.
   
 

Prof. Dr. – İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Murat Erdal

V. Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi

Prof. Dr. Murat Erdal
Prof. Dr. – İstanbul Üniversitesi


İstanbul Üniversitesi Tedarik Zinciri Yönetimi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Erdal, satın alma, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi alanlarında dersler vermektedir. Sektörel çalışmalarını tedarik zinciri analitiği,  performans sistemleri (SCOR), KPI’lar, satın alma stratejileri, kurumsal pazarda (B2B) satış,  müzakere ve pazarlık yönetimi alanlarında sürdürmektedir. Dr. Erdal, 11. yılında 122. sayısına gelen Satınalma dergisinin editörüdür. Dr. Murat Erdal’ın başlıca eserleri:
◦    Satınalma ve Tedarik Zinciri Yönetimi, (M. Erdal), 4. Baskı.
◦    Entegre Lojistik Yönetimi, (M.Erdal, vd.) BETA Basım Yayın.
◦    Kurumsal Pazarda (B2B) Satış, E-Kitap
◦    Müzakere Teknikleri ve Pazarlık Becerileri, 2.Baskı, E-Kitap
 

İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi Prof. Dr. Figen Yıldırım

VI. Pazarlama

Prof. Dr. Figen Yıldırım
İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi

Prof. Dr. Figen Yıldırım, Marmara Üniversitesi İktisat ( İngilizce) bölümünü bitirdi. Daha sonra Yeditepe Üniversitesinde işletme yüksek lisansı yapan Yıldırım, Marmara Üniversitesi üretim yönetimi ve pazarlama alanında doktorasını tamamladı. 2014 yılında “pazarlama “ ile ilgili çalışmasıyla doçentliğe atandı. İş hayatında, Sütaş, Unilever, Mydonose Showland, Elginkan Holding firmalarında görev yapan Yıldırım, 2004 yılından itibaren İstanbul Ticaret Üniversitesinde akademik çalışmalarına devam etmektedir. Doç. Dr. Figen Yıldırım’ın ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makale ve bildirileri bulunmaktadır.

Danışman Pınar Dinçer

VII. İhracatta Vizyon, Strateji ve Hedef Belirleme

IX. Uluslararası Pazar Araştırma Yöntemleri

Pınar Dinçer
Danışman

Pınar Dinçer, Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Ticaret Merkezi’nin dünyada sayılı olan “BMS Master Trainer” olarak sertifika almış ve 2003 yılından beri, hem eğitmen hem de danışman olarak Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Ticaret Merkezi’ne bağlı projelerde ve Türkiye ofisi olan UTİTED derneğinde çalışmaktadır. Avrupa Birliğine bağlı programlarda, Ticaret ve Sanayi Odalarının eğitim ve danışmanlık projelerinde eğitim programları tasarımı, eğitmenlik ve danışmanlık yapmıştır. Uluslararası Ticaret Merkezi ile de Bolivya, Ürdün, Kenya, Tanzanya, Özbekistan, Katar, Filistin, Mısır ve Türkiye’de kapasite geliştirme programlarında eğitmen, eğitici eğitmeni ve danışman olarak görev almıştır. Ayrıca, 2000 yılından beri Papirüs Kâğıt ve San. Ticaret A.Ş.’de ihracat, iş geliştirme ve E-Ticaret müdürü olarak çalışmaktadır. 1999 yılında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu olan Pınar Dinçer, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Danışman Cengiz Özcan

VIII. Dış ticarette ödeme teslim şekilleri, bankacılık işlemleri ve akreditif

Cengiz Özcan
Danışman

1990 yılında Ankara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler fakültesinden mezun olan Cengiz Özcan yüksel lisansını Damping ve Sübvansiyona Karşı Alınan Tedbirler: AB ve Türkiye Uygulamaları alanında yapmıştır.2001-2005 yılları arasından Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO bölüm başkan yardımcısı olarak görev alan Özcan, 2010 yılından itibaren Yalova Üniversitesi Yalova MYO Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta ve Dış Ticaret İşlemleri ve Uygulamaları, Uluslar Arası Ticari Belgeler, Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları, Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları, Lojistik ve Nakliye, Satış Yönetimi, Hukuka Giriş, Pazarlama Stratejileri, Girişimcilik, Dış Ticaret İşlemleri konularında dersler vermektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, Abigem Doğu Marmara, İstanbul Maden ve Metal İhracatçıları Birliği, istanbul İhracatçılar Birliği, Elginkan Vakfı ve birçok üniversitede dıi ticaret mevzuatı uygulamaları ve stratejileri alanında eğitimler vermiş ve projelerde yer almıştır.

Program
3 Nis

I. Stratejik Yönetim ve Planlama

03.04.2023, 13:30 - 15:00

Eğitmen: Firma Yetkilisi,  Firma Yetkilisi 

•    Uluslararası Ticari Sözleşmelerin Önemi 
•    Dış Ticarette Ödeme Teslim Şekilleri, Bankacılık İşlemleri ve Akreditif
•    Türkiye ve Dünya Ekonomisine Bakış ve Global Finans Dengesi 
•    Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi
•    Gümrük Uygulamaları ve İthalat- İhracat Mevzuatı
•    Mikro İhracat Nedir? 
•    E -Ticaret 
•    Uluslararası Pazar Araştırma Yöntemleri
•    Stratejik Yönetim ve Planlama
•    Dış Ticaret Destekleri Ticaret Bakanlığı, Eximbank Vd. 
•    Pazarlama 
•    Müzakere Teknikleri 
 

3 Nis

II. Türkiye ve Dünya Ekonomisine Bakış ve Kurumsal Finans

03.04.2023, 15:30 - 17:00

Eğitmen: Prof. Dr. Engin Demirel, Muhasebe Finansman ABD öğr. üyesi

4 Nis

III. Uluslararası Ticari Sözleşmelerin Hazırlanması

04.04.2023, 13:30 - 15:00

Eğitmen: Prof. Dr. Nuray Ekşi,  Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi 

  • Uluslararası Ticari Sözleşmelerin Hazırlanması, ifası ve sona erdirilmesi
  • Uluslararası Ticari Sözleşmelerden Doğan Uyuşmazlıkların Ulusal Mahkemelerde Çözümü
  • Uluslararası Ticari Sözleşmelerden Doğan Uyuşmazlıkların Tahkim Yoluyla Çözülmesi
4 Nis

IV. Gümrük Uygulamaları ve İthalat- İhracat Mevzuatı

04.04.2023, 15:30 - 17:00

Eğitmen: Mustafa Caner Sevimli, Danışman

  • Gümrük Mevzuatı Uygulamaları (Gümrük Kanunu)
  • İthalat Mevzuatı Uygulamaları    (İthalat Rejimi)
  • İhracat Mevzuatı Uygulamaları   (İhracat Rejimi)
10 Nis

V. Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi

10.04.2023, 13:30 - 15:00

Eğitmen: Prof. Dr. Murat Erdal,  Prof. Dr. – İstanbul Üniversitesi 

  • Dış Ticarette Lojistik, Sözleşmeler ve Lojistik Performans Göstergeleri (KPI) 
  • Dış Ticaret Aktörleri ve Uluslararası Taşımacılık 
  • Gümrük Müşaviri, Gümrük, Antrepo, vd.
  • Tedarik Zinciri Yönetiminde Lojistik Ortak Seçim Kriterleri
  • Lojistik Sektöründe Anahtar Performans Göstergeleri (KPI)
  • Lojistik & Taşımacılık Sözleşmeleri ve Operasyonel Riskler
  • Riskler, KPI’lar ve Hizmet Seviye Anlaşmaları (SLA) 
     
10 Nis

VI. Pazarlama

10.04.2023, 15:30 - 17:00

Eğitmen: Prof. Dr. Figen Yıldırım, İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi

  • İletişim Yönetimi Bölümü
  • Pazarlamanın 4 P’si
  • Pazarlama Yaklaşımları, Müşteri-pazarlama Karşılaşmaları, Karar Verme Süreçleri
  • Markalaşma
  • Vaka Çalışması
11 Nis

VII. İhracatta Vizyon, Strateji ve Hedef Belirleme

11.04.2023, 13:30 - 16:30

Eğitmen: Pınar Dinçer,  Danışman 

İhracatta Vizyon, Strateji ve Hedef Belirleme

17 Nis

VIII. Dış ticarette ödeme teslim şekilleri, bankacılık işlemleri ve akreditif

17.04.2023, 14:00-16:00

Eğitmen: Cengiz Özcan, Danışman

  • Dış Ticaretin Tanıtımı ve Sözleşmeler
  • ICC Incoterms 2010
18 Nis

IX. Uluslararası Pazar Araştırma Yöntemleri

18.04.2023, 13:30 - 16:30

Eğitmen: Pınar Dinçer,  Danışman 

  • Müşteri Bulma Teknikleri ve Veri tabanları
  • Rekabet İstihbaratı ve Rakip Analiz
Bitiş
Etkinlik Bilgileri

Tarih: 02-16 Ocak 2024

Saat: 13:30 – 17:00 

Eğitim Yeri: Online

Zoom altyapısı kullanılarak yapılacak eğitimlerde eğitim öncesinde katılımcılarımıza katılım linki gönderilecektir. 

Eğitim günü, başlama saatinden 10 dakika öncesinden linke tıkladığınızda eğitimin yapılacağı sınıfa girmiş olacaksınız. 

https://zoom.us/download sitesinden Zoom programını yükleyebilirsiniz.

Ücret: Ücretsiz

Programa telefonla kayıt alınmamaktadır. Kayıt için lütfen “Kayıt” ile ilgili bölümü inceleyiniz.
Sorularınız için E-posta: akademi@iso.org.tr.tr

 

Kayıt