İSO

Etik Yapay Zeka Online Eğitimi

    Eğitimde etik yapay zeka konusunda farkındalığı artırmak; yapay zeka sistemleri ile ilişkili etik konuları, problemleri ve zorlukları tanımlamak; sorumlu yapay zeka gelişimini teşvik etmek; etik yapay zeka uygulamaları paylaşılacaktır.

    Eğitim İçeriği
    •    Yapay Zeka ve Etik Temeller
    •    Yapay Zeka Etik İlkeler
    •    Adil Yapay Zeka
    •    Hesap Verebilirlik ve Sorumluluk 
    •    Şeffaflık ve Açıklanabilirlik
    •    Gizlilik, Veri Sorumluluğu, Kapsayıcılık
    •    Etik Karar Verme 
    •    Mesleki Etik ve Yapay Zeka

    Uygulamada Yapay Zeka Etiği

    Eğitim hedef kitlesi, yapay zeka sistemlerinin tasarlanması, oluşturulması ve uygulanmasında görev alan profesyoneller; iş liderleri ve yöneticiler; eğitimciler ve araştırmacılar; etik yapay zeka konusunda farkındalığa sahip olmak isteyenler.

    Eğitim 03 Mayıs 2024 tarihinde 14:30–17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

    Zoom altyapısı kullanılarak yapılacak eğitimde bir gün öncesinden katılımcılarımıza katılım linki gönderilecektir. 

    Eğitim günü, başlama saatinden 10 dakika öncesinden linke tıkladığınızda eğitimin yapılacağı sınıfa girmiş olacaksınız. 

    https://zoom.us/download sitesinden Zoom programını yükleyebilirsiniz.

    Eğitim Yeri: Online / Zoom 

    Ücret ve Kayıt:
    Eğitime katılım ücretsizdir.

    Eğitime kayıt için tıklayınız.

     

Adres : Online;

Eğitmenler

Picture
Prof.Dr. Gülçin Büyüközkan
Galatasaray Üniversitesi, Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Dekanı, Galatasaray Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı, Lojistik Derneği (LODER) Başkanı

Galatasaray Lisesi’nden sonra 1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü tamamladı. Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans derecelerini Fransa’da ENSGI’den (Ecole Nationale Superieure de Génie Industriel) 1996 yılında ve Boğaziçi Üniversitesi’nden 1997 yılında aldı. Endüstri Mühendisliği alanındaki doktora tezi çalışmalarını, kendisine verilen Yükseköğretim Kurulu yurtdışı doktora bursu ile INPG (Institut National Polytechnique de Grenoble), Grenoble, Fransa’da sürdürdü. Tez çalışmalarının bir kısmını, Avrupa Birliği Doktora Bursundan faydalanarak Université Laval, Québec, Kanada’da gerçekleştirdi. 1999 yılında Doktorasını tamamladıktan sonra, Galatasaray Üniversitesi, Mühendislik ve Teknoloji Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. 2009 yılında Profesör unvanını alan Gülçin Büyüközkan halen Galatasaray Üniversitesi, Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı olarak görevlerini sürdürmektedir. Endüstri mühendisliği, lojistik, tedarik zinciri ve dijitalleşme alanlarında çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi, bildirileri ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Lojistik Derneği (LODER) Yönetim Kurulu Başkanı olan Prof. Büyüközkan, stratejik yönetim, lojistik, tedarik zinciri ve dijital dönüşüm başta olmak üzere değişik konularda endüstriyel eğitimler ile yenilikçi sistemler kurma, sistem iyileştirme ve dijitalleşme odaklı stratejik danışmanlık hizmetleri vermekte, endüstriyel projeler gerçekleştirmektedir.